Over yoga

Wat je moet weten als je start met yoga

Iedereen kan met yoga beginnen, je hoeft niet lenig te zijn.

Alle les vormen zijn op dezelfde wijze opgebouwd, zo zul je altijd gemakkelijk kunnen doorschuiven of deelnemen in een andere les.

We starten met een inkeer, doen dan een serie asanas (lichamelijke yoga oefeningen) dan een pranayama oefening (fysieke- of mentale ademhalingsoefeningen) en eindigen met een concentratie-,  meditatieoefening in stilte. Een herkenbare structuur met een afwisselende invulling.

Maak kenbaar via email dat je interesse hebt in het volgen van een les. Ik stuur je dan informatie, afspraken en voorwaarden en een inschrijfformulier toe.

  • Alle benodigdheden zijn aanwezig
  • Deelname is altijd op eigen risico
  • Trek gemakkelijke kleren aan (een joggingbroek en shirt en neem een vest en sokken mee om warm te blijven tijdens de ontspanning, hiervoor kun je natuurlijk ook de deken gebruiken), draag géén sieraden en/of parfum en zorg ervoor dat je schoon bent: gewassen handen en voeten
  • Tijdens de les draag je géén sokken!

Gedurende de lessen is de aandacht zoveel mogelijk gericht op jezelf, je werkt voor jouw persoonlijk welbevinden en dat kan een andere zijn dan die van “de buurman”. Kom dus rustig de zaal binnen, pak een kussen, ga kalm zitten en richt alvast de aandacht naar binnen tot de les aanvangt. Zo bied je de ander ook die gelegenheid.

De eerste les is een proefles en kost 12,50 euro, zo kun je beoordelen of het bij je past. Wil je verder lessen volgen dan gaat contributie gelden. Kijk onder de knop tarieven. Kom zoveel mogelijk naar de lessen toe. Yoga is een discipline, vraagt eerlijkheid en gestage toepassing. Gedurende langere periode regelmatig yoga beoefenen zal een grote uitwerking hebben op je welbevinden.

Als je yogalessen gaat volgen dan doe je dit voor jezelf en werk je individueel, toch kan het zijn dat je in de les even in opdracht met een ander samenwerkt.

Yoga heeft in onze omgeving nog steeds de reputatie dat het “dameslessen” zijn. Dat is natuurlijk een achterhaalde gedachte. Gelukkig hebben al veel mannen de weg naar de yogales gevonden en profiteren van het effect van yoga.