Ervaringen

Woensdagavond yogales, onder de “bezielende” leiding van Jolanda. De lessen worden gegeven in stilte, heerlijk. Het is hard werken maar ik kan me er elke week opnieuw op verheugen.

Gedurende 1,5 uur laat ik de buitenwereld achter me en richt ik me helemaal op mezelf. Zowel lichamelijk als geestelijk wordt ik gevoed. Jolanda geeft altijd duidelijke uitleg over de oefeningen, ze  begeleidt iedereen tijdens alle oefeningen en geeft zo nodig tips voor het maximale resultaat. Er moet niets, je bent vrij om eruit te halen wat voor jezelf goed voelt.

We beginnen en eindigen de les altijd met een afstemming in stilte. Kortom voor mij een moment in de week om mezelf te resetten en de accu weer helemaal op te laden.

Brigit

Voor mezelf deed ik al langer aan yoga, maar ik was op zoek naar meer. Ik aarzelde wel om me voor yogales op te geven omdat ik altijd alleen had gewerkt en geen zin had in yoga voor de show. Dus toen Jolanda begon met haar yogalessen heb ik me aangesloten met het idee  ‘ik ga het gewoon proberen’.

Nu ruim anderhalf jaar later ben ik nog steeds van de partij en  ik verheug me elke week op haar les.

De les biedt een variatie van asanas, die ik als intens en uitdagend ervaar en waar overigens ieder op zijn niveau invulling aan kan geven. Jolanda heeft kennis van zaken maar houdt de oefeningen praktisch en toegankelijk. Er wordt gewerkt in de les. Sluitstuk van de les is een meditatie. Iets waar ik in het begin minder affiniteit mee had, maar inmiddels steeds meer de waarde van ga inzien. 

Conclusie: de lessen hebben mij gebracht wat ik er van verwacht. Ik ga er zeker mee door. De groep is prima, al zouden er wel mannen bij mogen komen. Yoga zorgt er voor dat ik fit blijf en me kan ontspannen. Tenslotte wil ik als het even kan op mijn negentigste nog “over’n  droad kunnen springen”.

Jan

Yoga bij Jolanda is mijn momentje voor mezelf in de week. De heerlijke sfeer in de yogazaal die Jolanda creëert maakt dat ik me meteen ontspannen en thuis voel. De groep is niet te groot waardoor er genoeg ruimte is voor iedereen. Tijdens de les worden we op een professionele maar vooral toegewijde manier begeleid en gestimuleerd om onze eigen grenzen te ontdekken in de oefeningen die we doen. Ik voel mijn lijf soepeler worden en daarna is het heerlijk mediteren op het kussen. Het helpt mij beter in contact te komen met mijn lijf en mijn geest rustiger te maken. Het brengt me meer balans tussen lichaam en geest waardoor ik uitkijk naar elke les. Daarnaast zorgt de informatie die Jolanda geeft over de uitwerkingen van de oefeningen op je lijf en de Ayurvedische kijk op lichaam en geest ervoor om ook thuis de oefeningen te doen wanneer ik de behoefte of fysieke noodzaak voel. Het is een warme en fijne plek om te genieten van een momentje voor jezelf en te bouwen aan je vitaliteit. Een echte aanrader als je wilt investeren in jezelf en je gezondheid!

Maïke

De yogalessen van Jolanda zijn voor mij onmisbaar geworden. Vanaf het moment dat ik de zaal binnentreedt, waan ik mij direct is een hele fijne, vertrouwde omgeving. De lessen zijn laagdrempelig en zeer geschikt voor iedereen die met yoga wenst te beginnen of al meer ervaren is. Na afloop van de les voel ik mij letterlijk ‘herboren’ en in totale rust, fysiek en mentaal. Zoals wel eens gedacht wordt, zijn de lessen alles behalve zweverig. Jolanda weet met haar nuchterheid en humor op een hele fijne manier de oefeningen duidelijk uit te leggen en je mee te nemen in een totale rust.

Nienke

Sinds 2018 ga ik wekelijks naar de Yoga avonden die geleid worden door Jolanda Tankink bij “In Wezen  goed”. De lessen zitten inhoudelijk goed in elkaar. Naast de terugkerende asana wordt er tijdens de  avonden aandacht gegeven aan pranayama (ademhalingsoefeningen) en meditatie. Daarnaast vertelt  Jolanda over de positieve uitwerkingen van de oefeningen. Jolanda deelt haar ruime kennis over Yoga met de groep en staat na de les altijd open voor vragen. Ik ervaar de lessen als positief zowel de spirituele als  de lichamelijke aspecten van Yoga helpen mij in het dagelijks leven. Ik ervaar meer rust en “voel” eerder  als mijn lichaam iets aangeeft. Jolanda heeft mij geïnspireerd om een Yoga opleiding te doen, deze heb ik 2019 in India afgerond.

Niels

Ben blij met deze yogalessen. Vanwege de goede sfeer.  Ook helpt het me dat er regelmatig wordt uitgelegd waar de oefening specifiek goed voor is.  En ik vind het fijn dat er naast de aandacht die er is voor ademhaling en ontspanning,  je ook altijd flink bezig bent met oefeningen voor het versterken van je lichaam/spieren.  De verhouding tussen trainen en ontspannen vind ik mooi in balans.

Marlies

Na een paar proeflessen ben ik in september 2017 bij yoga gegaan. Ik was blij verrast door de fijne sfeer rust en prettige achtergrondmuziek. Ik wist niet wat ik verwachten moest maar ik werd vanzelf meegenomen in de ontspanning oefeningen en meditatie. De ontspanning is fijn om de rust voor de les te creëren. Na zo’n 5 minuten begin je met de yogaoefeningen, met respect en bewondering zie ik hoe Jolanda de oefening voordoet. Zij vertelt erbij welke uitwerking de oefening heeft op het lichaam, eventueel corrigeert ze je daarbij. Elke week zijn er weer andere oefeningen, voor de afwisseling is dat fijn. De laatste 30 minuten zijn als een cadeautje, ontspannen met fijne muziek en dan mediteren in stilte. Voor mij een heerlijke yogales en voor iedereen een aanrader.

Suzan

De yogales van Jolanda is precies wat ik nodig heb. Fijn anderhalf uur lang de tijd om zo goed mogelijk bij mezelf te komen, uit mijn hoofd, meer naar het hier en nu. Het effect op mij is een betere ademhaling, een leger hoofd en spieren die weer soepeler zijn door een mooie variatie aan oefeningen. Jolanda heeft een hele fijne manier van ‘lesgeven’, zacht, rustig  en ook duidelijk in wat de bedoeling is. Ze geeft een goeie uitleg, niet teveel, niet te weinig, en als je meer wilt weten, dan kan dat individueel. Naast vooral rust en stilte, ‘ieder voor zich’, ervaar ik zeker ook gezelligheid en humor van en met de groep. Zoals gezegd, precies wat ik nodig heb, heel fijn!

Inge

De yogalessen van Jolanda hebben niets zweverigs! Het leert mij juist met twee benen op de grond te staan. De oefeningen geven kracht, bewustzijn aan lichaam en geest. Ik voel dat mijn lichaam soepeler en lichter wordt. En het fijne is dat ze ons steeds voorhoudt dat niets goed of fout is, Jolanda geeft ons richting en energie maar belemmert ons niet in de concentratie.

Will

De yogalessen bij Jolanda zijn voor mij een mooie work- out voor veel van mijn spieren. En belangrijker, de ontspanning en terug komen bij jezelf tijdens de oefeningen en meditatie na afloop zijn goud waard. Daarnaast is Jolanda een betrokken en goede lerares.

Sandra