Stadsverlichting

Stadsverlichting is een initiatief van Tijn Touber. Tijn Touber is bekend van zijn column uit de Happinez.

                                                                                                           –
Wat is Stadsverlichting?

Stadsverlichting is een initiatief om een cultuur van verlichting te stimuleren. Om dit mogelijk te maken, vragen we mensen om hun huiskamers open te stellen voor meditatie of om een huiskamer te bezoeken.

Als mensen samen stil zijn, hebben zij een harmoniserend effect op hun omgeving, zo blijkt uit onderzoek. In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is er minder criminaliteit, is het minder druk op de spoedeisende hulp en zijn minder verkeersongevallen. Voor een betere wereld hoef je de straat niet op. Je bent effectiever als je samen stil bent. In een tijd van verharding, individualisme en elkaar buitensluiten, wil Stadsverlichting een huiskamercultuur van samenhorigheid stimuleren: oases waar mensen welkom zijn voor een uur stilte, liefde en ontspanning, zodat zij zich weer thuis kunnen voelen – bij zichzelf, elkaar en in hun leefomgeving.
                                                                                                            

Graag stel ik hiervoor mijn “huiskamer” (lees: yogazaal) beschikbaar elke 2de zondag van de maand om samen met anderen stil te zijn. Klik even door naar de link om te lezen wat stadsverlichting behelst. Je kunt je hier aanmelden.

Er zijn kussens, bolsters, dekens en matten aanwezig en er ligt vloerbedekking op de vloer. Wil je graag op een stoel zitten geef het dan van te voren aan, dan staat die klaar. De zaal is open om 19.45 uur. Eventueel kun je vooraf wat asanas doen. Kom in stilte binnen (natuurlijk kun je elkaar even groeten) en zoek een fijne plek uit. Bij binnenkomst luistert u naar een mantra. Om 20.00 uur stopt de mantra en om 21.00 uur vangt deze weer aan. U kunt dan vervolgens in stilte de zaal weer verlaten. Dit stilte uur wordt niet begeleidt.

Veel stilte, inspiratie en plezier toegewenst tijdens de meditaties.