Ayurvedische marmamassage

Deze marmamassage is ontwikkeld door Harish Johari. De techniek brengt evenwicht in lichaam en geest teweeg. Het is een zeer intensieve massage met een diepe werking. Deze massage zet als het ware het lichaam aan tot zelf heling.
Door het uitvoeren van de juiste druk op deze marmapunten (energiecentra waarin levenskracht ligt opgeslagen en stroomt) in combinatie met klop- , kneed- , wring- en strijkbewegingen wordt de vrije doorstroom beïnvloedt en worden mogelijke blokkades opgeruimd. Ook  wordt gebruik gemaakt van het stimuleren van voetreflex-, en lymfepunten. Tijdens de massage is de cliënt allert  (het komt wel voor dat iemand die erg moe is in slaap valt, de massage heeft dan evengoed zijn uitwerking) en wordt zich meer bewust van de “pijn” plekken door hier actief naar toe te ademen. Door de massage met aandacht te volgen wordt de heilzame werking ervan versterkt.
Er wordt gewerkt van beneden naar boven. Beginnend vanaf de stuit (basischakra), de benen, de voeten en de voetzolen, de rug, de buik, de borst en armen naar uiteindelijk het hoofd. De massage eindigt op de kruin.
Deze massage is bij uitstek geschikt om als deelmassage*  te geven maar kan ook in zijn geheel gedaan worden.
Net als bij de andere massages wordt ook hier gewerkt met warme oliën en warme handdoeken.
De massage wordt uitgevoerd op een massagetafel.