Metamorfose massage

Achtergrond

Reflexzonetherapeut Robert St. John ontdekte in de jaren zeventig dat de energie die door de wervelkolom stroomt herinneringen bevat uit de tijd voor de geboorte. Een foetus ontwikkelt zich in de baarmoeder niet alleen tot een baby maar ervaart ook de emoties van de moeder. Deze ervaringen worden opgeslagen in het lichaam en hebben invloed op hoe je later in het leven staat. Bij het aanraken van de reflexpunten van de ruggengraat worden deze prenatale indrukken ( hij noemde zijn therapie eerst prenataal therapie) in beweging gezet en komt een ontwikkeling op gang die zo diepgaand is dat St. John het later metamorphosis noemde

Zachte aanrakingen op de reflexzones van de wervelkolom die zich bevinden op de voeten, de handen en het hoofd zorgen voor een heerlijke ontspanning. De eenvoudige, zachte massagemethode werkt diep ontspannend en heeft een groot effect op het bewustzijn en de emoties en is een hulpmiddel op weg naar genezing, bewustwording en spirituele groei.

Doel van de behandeling is de levenskracht in de cliënt vrij te maken zodat deze kan worden wie hij/ zij in wezen is, veranderen is dan van binnenuit mogelijk. Het wordt gebruikt om oude emoties of verdriet mee te verwerken, inzicht in de problemen te krijgen en het zelf genezende vermogen van het lichaam te stimuleren.

De masseur werkt bij metamorfose massage als katalysator/ stimulator, zonder oordeel en zonder verwachtingen. Het is belangrijk dat de masseur met volledige aandacht aanwezig is, zonder zich te richten op problemen, klachten of eventuele resultaten van de behandeling.

De werking van metamorfose massage is wetenschappelijk niet te verklaren en het is niet bekend hoe het werkt. Dat heeft als voordeel dat je er niet over na kunt denken, je kunt het niet manipuleren en je hoeft het niet in de hand te houden. Je kunt de werking van deze massage alleen maar ervaren

Voor wie

  • De metamorfose massage is geschikt voor alle leeftijden
  • Drukke kinderen worden er rustiger van en kunnen zich beter concentreren
  • het helpt bij stress gerelateerde klachten en het kan worden ingezet bij terminaal zieken