Over mij

Over mij

Mijn naam is Jolanda Tankink, geboren en getogen in Harreveld, alwaar ik nog steeds woon. Samen met mijn partner kregen wij 3 prachtige kinderen. Met elkaar en onze dieren genieten we een gemoedelijk leven.

In 1964 kwam ik op de wereld in de Harreveldse Heide waar ik met mijn lieve vader en moeder, vier zussen en drie broers opgroeide.

De Heide bood mij het voorrecht om de natuur te leren kennen, te voelen, te ruiken en te beleven. Als klein meisje, voelde ik me hier al zeer nauw mee verbonden en wist dat ik hiervan onderdeel was. Ook de natuur waar ik niet bij kon raakte mij, de lucht, de zon en de de maan, ik voelde me er één mee. Omringd door de natuur voelde ik mij het best.

Nadat deze verbondenheid in de vergetelheid geraakt was, ontdekte ik na een lastige zoektocht, mijn “liefde voor het leven” opnieuw. Dit gebeurde na het overlijden van mijn lieve moeder, de geboorte van onze kinderen en nadat we in het buitengebied gingen wonen. Het voelde als thuiskomen. 

Deze thuiskomst en het bijbehorende gevoel onderdeel te zijn van een groter geheel werden gesterkt en andermaal bevestigd toen ik me met Yoga ging bezig houden.

Raja Yoga training heeft een intensief ontwikkelingsproces in gang gezet. Via de Yoga werd ik steeds nieuwsgieriger naar de kennis van het leven zoals uitgelegd in de Ayurveda. De achterliggende gedachten van de Ayurveda zijn, net als bij Yoga altijd in overeenstemming met de natuur.

Door meer op één lijn te zitten met de natuur en door te luisteren naar wat de natuur, juist jouw eigen natuur je te vertellen heeft, ontstaan mooie schatten. Anders gezegd; hierdoor voel ik me fysiek en mentaal sterk en gezond.

Yoga leert ons de kennis van de geest, Ayurveda de kennis van het fysieke lichaam en dat deze immer en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Wijzer worden van het leven; waar kom ik vandaan en waar ga ik dadelijk naar toe? Mijzelf leren kennen tot in de essentie en “zijn” wie ik in wezen ben, dat is mijn doel. Het middel waarvoor ik gekozen heb is een bewuste levensstijl, sober, rustig, regelmatig en in verbinding met de natuur.

Om op praktische wijze en direct met Ayurveda aan de slag te kunnen heb ik er voor gekozen om te leren en te ervaren via een Ayurvedische massage opleiding. Door intuïtie, opleiding en training uit verschillende yogacentra te verbinden met elkaar, ben ik van mening een goede dienst uit te kunnen dragen, geheel op maat en passend bij u en mij persoonlijk. Een combinatie van oosterse wijsheid en Achterhoekse nuchterheid. Door middel van zelfstudie (svadhyaya), praktijkervaring, scholing en training  blijf ik de kennis over Ayurveda en Yoga uitdiepen.

Omdat de vraag naar yogalessen vanuit de massagepraktijk steeds groter werd ben ik in 2016 gestart met het geven van yogalessen. Eerst zwangerschapsyoga, toen aan klanten en familie maar inmiddels komt er ook vraag van buiten deze kring. Vanaf 1 januari 2019 vinden zowel de massages als de yogalessen plaats op één adres.

Voortvloeiend vanuit de zwangerschapsbegeleiding, werk ik sinds 2021, vanuit liefde voor het geboorteproces, ook als Czb consulent (Conceptie Zwangerschap en Bevalling) binnen de eigen praktijk.

Met veel plezier en gepaste trots bied ik u mijn diensten aan.