Ervaringen

Ik heb de zwangerschapsyoga bij Jolanda gevolgd. Een heel fijn moment om stil te zijn bij de zwangerschap en contact te maken met je baby/ baby’s. Jolanda vraagt altijd hoe het gaat en noemt tijdens de lessen verschillende opties om een oefening uit te voeren, zodat je op jouw niveau mee kan doen. Na de bevalling heb ik ook haar lessen gevolgd. Het is een fijn moment om bij de bevalling stil te staan, maar ook om jezelf tijd te gunnen voor je herstel en ontspanning tijdens de drukte die bij een baby/ baby’s komt kijken. Zeker een aanrader!
Leontien
En wat heb ik tijdens de bevalling veel aan de yoga gehad!! Ruimte maken, ademhaling, ontspanning en vertrouwen op je lichaam. Nog meer dan de vorige bevalling bewust in kunnen zetten en zoveel baat bij gehad. Wil je dan ook nogmaals danken voor de fijne lessen en persoonlijke aandacht!
Emmy
Heel erg bedankt voor de afgelopen periode, ik heb er zo ontzettend veel aan gehad. Zowel de oefeningen maar ook je wijze woorden 🙏🏻 het was zo waardevol voor mij om je iedere week te bezoeken.
We genieten samen van hem ❤️ het is zo bijzonder en hij doet het supergoed! Dankjewel 🙏🏻
Jolien
Een tijdje geleden hebben mijn partner en ik samen met nog een ander stel de partnerles zwangerschapsyoga gevolgd. Ik wilde graag dat mijn man tips zou krijgen hoe hij mij kon ondersteunen tijdens de bevalling. Mijn man stond daar wel open voor, zolang het maar niet ‘te zweverig’ zou zijn. Dat was het helemaal niet zei hij na afloop. We hebben de verschillende fases van de bevalling doorlopen waarbij er bij elke fase aandacht was voor houdingen, ademhalingstechnieken en vormen van massage. Dit zorgde er bij ons allebei voor dat we met vertrouwen de bevalling tegemoet gaan; we weten wat we op welk moment kunnen toepassen. Daarnaast kregen we ook een setje met informatie over verschillende onderwerpen van de bevalling op papier, zodat we dat thuis nog eens konden nalezen. Een hele fijne en praktische les!
Carlijn
Tijdens de bevallig veel gehad aan de goeie tips en oefeningen uit de yoga lessen!! ☺️ super bedankt voor alles wat ik van je hebt mogen leren! 🙏🏻
A.
Jolanda, graag wil ik je enorm bedanken voor al je raad en super goede Yoga. Vandaag 14:27 uur is onze prachtige zoon geboren. Helemaal op eigen kracht (door de yoga) en nu lekker thuis rustig nagenieten. Het duurt dus nog weer even voordat ik van de partij ben.
🙏🙏Iris
Elke maandagavond was hét moment voor mij en de baby, stilstaan bij de zwangerschap. Eenmaal de deur bij Jolanda open na een volle werkdag, kreeg ik altijd meteen zoveel rust in mijn lijf. Wat was het fijn om contact te maken met de kleine en ons samen goed voor te bereiden op de bevalling. Jolanda geeft vertrouwen en leert je waardevolle ademhalingstechnieken. De lessen zijn gevarieerd; van praktische oefeningen (“hangen” aan de stok was mijn favoriet!) tot mooie gesprekken en belangrijke theorie. En als afsluiter altijd samen mediteren, heerlijk. Het is voor mij heel waardevol geweest, zowel in de zwangerschap als tijdens de bevalling.
Ontzettend bedankt voor de fijne lessen Jolanda!
L.

De reden dat ik heb gekozen voor zwangerschapsyoga was de behoefte om even stil te staan bij de zwangerschap. Zwanger zijn was voor mij/ons een lang gekoesterde wens, een droom!
Begin dit jaar was het zover… een positieve test! Wat een groot geluk! In mijn altijd ‘net iets te vol geplande’- agenda wilde ik graag ruimte vrij maken.
Deze bijzondere periode mocht niet onopgemerkt voorbij gaan en opgaan in mijn drukke leventje. Ik wilde hierbij stil staan, van dit moment genieten!
Wat ik nodig had was rust en ontspanning. Even niets ‘moeten’, even weg van alle drukte en van iedereen, alle aandacht voor de zwangerschap.
Een moment voor mijzelf, voor de baby, een moment voor ons samen!

Inmiddels ben ik bevallen van een kerngezonde zoon en kijk ik zeer positief terug op de cursusavonden.
Wat het mij heeft gebracht? Ontspanning, rust, bewustwording van mijn eigen (zwangere) lichaam, kennis van verschillende ademhalingstechnieken en deze weten toe te passen.

Zowel tijdens de draaiing van de baby (deze lag in stuit en werd daarom bij 36 weken handmatig gedraaid) als bij de bevalling, heb ik dit alles zeer goed kunnen gebruiken en toepassen.
Ik kreeg zelfs complimenten in het ziekenhuis voor de ontspannen wijze van ademhalen en de rust en positiviteit die ik uitstraalde.
Vertrouwen, dat is in één woord samenvattend wat de zwangerschapsyoga mij heeft opgeleverd! Vertrouwen in mijzelf, in de bevalling en in het herstel.

Jolanda en medecursisten, nogmaals dank voor de fijne ontspannende avonden samen!

groetjes

Rond de 18e week van mijn zwangerschap ben ik begonnen met het volgen van zwangerschapsyoga bij Jolanda. Zo fijn om elke week even een moment met jezelf en je baby bezig te zijn, contact te maken en toe te werken naar de bevalling en ontmoeting met je baby. De yoga houdingen hebben mij geholpen om sterk en soepel te blijven tijdens de zwangerschap. Zowel tijdens de zwangerschap als bevalling heb ik veel gehad aan focus op de ademhaling en de verschillende houdingen tijdens de fases van de bevalling. Jolanda herhaalde elke week dat je bevallen niet kan leren, het is een oer proces, waarbij je mag vertrouwen op dat je lijf weet wat het moet doen. Dit heeft mij veel vertrouwen gegeven waardoor ik heel ontspannen en vol vertrouwen de bevalling in ben gegaan. Dank Jolanda voor de fijne lessen, alle tips en het vertrouwen!

Groet Evelien

Vanwege goede verhalen over yoga ademhalingstechnieken tijdens de bevalling, besloot ik vanaf week 20 van mijn eerste zwangerschap te starten met yoga. Niet alleen de ademhalingstechnieken, maar ook de gesprekken met Jolanda en de verschillende yoga oefeningen hebben mij geholpen te ontspannen tijdens mijn zwangerschap. Daarnaast vond ik het prettig om een moment in de week te hebben waarin ik bewust bezig kon zijn met mijn zwangerschap.

Lieve groet, Femke

Tijdens de bevalling wist ik voldoende manieren om de weeën op te vangen en dankzij de goede voorbereiding en de ademhalingstechnieken kon ik rustig blijven. Ik bleef steeds vertrouwen houden in mezelf en in mijn lichaam.
Tijdens de lessen van Jolanda was er veel aandacht voor het bekkenbodemgebied. Vooraf had ik dit niet kunnen bedenken, maar achteraf kan zeggen dat dit een erg fijne voorbereiding is geweest! Ook tijdens mijn herstel heb ik verschillende oefeningen gedaan. Ik ben blij dat ik deze yogalessen heb gevolgd, want ik ben er van overtuigd dat de lessen mij mijn zwangerschap en bevalling door hebben geholpen!

Ik vond de zwangerschapsyoga erg fijn om te volgen. De kennis en tips over zwanger zijn en bevallen hebben mij veel vertrouwen gegeven. Tijdens de lessen leer je ontspannen en maak je regelmatig contact met je baby. Een aantal ademhalingsoefeningen heb ik toe kunnen passen tijdens mijn bevalling.

Groetjes Suzan

Dankzij de yogalessen van Jolanda ging ik vol vertrouwen de bevalling tegemoet. Haar persoonlijkheid, manier van lesgeven, de oefeningen en de tips/adviezen maakten, dat het elke week weer fijn was om naar de yoga toe te gaan. Dankbaar ben ik, dat ik deze yogalessen heb gevolgd. Ik heb er tijdens de bevalling enorm veel aan gehad.

Lieve groetjes Lize

Eén van de eerste zinnen van Jolanda bij de zwangerschapsyogales is; ‘Bevallen kun je niet leren, het is een oerproces’. En toch…. Heb ik het gevoel dat ik héél veel geleerd heb en dat ik ook een klein beetje heb ‘leren’ bevallen.Ik raad het alle zwangere vrouwen aan om naar Jolanda te gaan tijdens de zwangerschap. De lessen zijn een rustpunt in je week. Toen ik zwanger was van ons tweede kindje heb ik iedere week weer genoten hiervan.Jolanda leert je fijne oefeningen die goed zijn om te doen met een buik die steeds groter wordt en een rug en bekken die gevoeliger worden. Het houdt je sterk en soepel tegelijk. Daarnaast zorgen de ademhalingsoefeningen ervoor dat je tijdens de bevalling goed weet hoe je moet handelen in de verschillende stadia hiervan. Hierdoor heb ik een fantastische bevalling gehad, waar ik met een heel goed gevoel op terug kan kijken.Ook de partnerles was fijn om te doen. Mijn man wist hierdoor goed hoe hij mij kon begeleiden tijdens de bevalling en de massagetechnieken die hij heeft geleerd waren ook mooi meegenomen!Na de bevalling hebben we met meerdere vrouwen van de zwangerschapsyoga nog mam-en-mij-yoga gedaan. Gezellige lessen waar de kindjes, die eerst in onze buiken zaten, bij waren. Heerlijk om te werken aan het herstel van je lichaam en daarnaast bij te kletsen met de andere moeders.

Jolanda is een prachtmens, het is een groot geschenk om naar haar lessen toe te gaan! ♥️

Liefs Madelon

Tijdens de zwangerschap van ons eerste kindje heb ik ter voorbereiding zwangerschapsyogalessen gevolgd bij Jolanda. De eerste keer alleen, de 2e keer met nog een andere vrouw samen en later groeide ons groepje (net als onze buiken) steeds een stukje groter. Jolanda is een lieve, warme vrouw die heel veel kennis en kunde bezit. Ik vond het erg prettig dat ze deze met ons deelde vanuit de theorie uit haar opleidingen, de werkervaring als yogadocente en ook vanuit haar persoonlijke ervaringen als moeder. De zwangerschapsyogalessen hebben mij een rustpunt gegeven in de hectiek van de dag. Stilstaan bij mezelf, mijn lijf en bovenal natuurlijk het wonder dat in mijn buik aan het groeien was. Tijdens de bevalling heb ik steun gehad aan de kennis van de verschillende fasen van de bevalling en welke yoga en ademhalingsoefeningen hierbij ondersteunend zijn. De lessen hadden voor mij een goede balans tussen verbinden met elkaar en vooral aandacht voor jezelf en je eigen zwangerschap hebben. Als je twijfelt raad ik je aan om het gewoon eens een keer te ervaren, na 1x was ik om.
Ik wens je een fijne zwangerschap, geniet van alle stappen en wees lief voor jezelf.

Liefs Elske

Ik heb erg veel aan de yogalessen gehad. Gedurende de zwangerschap was het goed om een vast moment in de week te hebben dat je ècht alleen met jezelf en je kindje bezig bent zonder afgeleid te kunnen worden. Daarnaast vond ik het een fijne manier om in beweging te blijven en ervaringen uit te kunnen wisselen met andere zwangeren. Mede door de ademhalingstechnieken en de oefeningen die we in de lessen hebben gedaan was ik tijdens mijn bevalling heel erg ontspannen en kon ik goed door de weeën heen komen. Jolanda geeft erg prettig les. Ze stemt haar lessen af op waar behoefte aan is en laat iedereen verder in z’n waarde. Je krijgt altijd meerdere opties aangeboden waardoor je zelf kan bepalen hoe ver je gaat. Daardoor is het voor iedereen goed te doen. Je hoeft dus niet lenig te zijn of ervaring met yoga te hebben. Dit geldt ook voor het spirituele aspect van yoga. Af en toe wordt dat als optie toegevoegd aan een oefening, maar je kan zelf bepalen of je daarin meegaat. Dat maakt de lessen ook geschikt voor mensen die niet houden van ‘zweverige toestanden’. Ik heb de lessen met veel plezier gevolgd en kan het iedereen aanraden.

Damianne

‘Bevallen kun je niet leren, het is een oerproces’, een zin die wekelijks herhaald werd in de zwangerschapsyogales van Jolanda bij  ‘Act in move’. Ik had deze  herhaalde boodschap nodig om toe te werken naar mijn bevalling, loslaten en vertrouwen op mijn gevoel en mijn kunnen.

In de lessen werd regelmatig aandacht besteed aan de diverse fasen van bevallen en op welke manier je hier het beste mee om kunt gaan. De oefeningen kwamen regelmatig terug, waardoor ze ‘eigen’ gemaakt konden worden.

De lessen van Jolanda waren in een ontspannen en gezellige sfeer, waarbij er ook ruimte was voor vragen en dialoog. Jolanda besteedde op een prettige manier ruim de aandacht aan de vragen van de deelnemers.

De Yoga- Nidra sessies waren voor mij het absolute hoogtepunt, in deze sessies werd er toegewerkt naar totale ontspanning. Heerlijk om even het hoofd leeg te krijgen en gewoon te genieten van het zwanger zijn.

Tevens hebben mijn partner en ik meegedaan aan de partnerles, een intense ervaring waar we beiden met plezier op terugkijken.

Gedurende de bevalling heb ik enkele oefeningen toegepast van de yogalessen, waaronder de weeëndans, het wiegen met de heupen en vooral de ademhalingsoefeningen. Het wiegen met de heupen is een oefening die ik na de bevalling ook nog gebruik om onze dochter rustig te maken als ze verdrietig is.

Ik kan terugkijken op een fijne voorbereidingsperiode naar de bevalling toe, mede dankzij de yogalessen, dank je wel lieve Jolanda!

Miranda

Ik heb de yogalessen tijdens mijn zwangerschap als heel prettig ervaren. Elke yogales had een opbouw van in- en ontspanningsoefeningen om fysiek fit te kunnen blijven en stond in teken van het aanleren van verschillende ademhalingstechnieken en het bewust contact maken met je baby. Tevens bood Jolanda tijdens alle lessen de ruimte voor het delen van ervaringen en het stellen van vragen m.b.t. de zwangerschap/bevalling en gaf zij waar nodig op een professionele wijze advies.

Kortom… deelname aan deze yogalessen hebben eraan bijgedragen dat ik nog bewuster kon genieten van mijn zwangerschap en meer ontspannen en vol vertrouwen de geboorte tegemoet ben gegaan!

Merel

Ik heb tijdens mijn zwangerschap genoten van de yogalessen van Jolanda. Ik kwam tot rust en tegelijkertijd deed ik ook echt iets. Ik maakte mijn lichaam soepel en sterk voor de bevalling, en mijn denken en gevoel werd daar ook in meegenomen. Erg fijn om te merken dat Jolanda veel ervaring heeft en zeer goed onderlegd is op Yoga-gebied. Het was een kado tijdens mijn zwangerschap en ik heb aan al het geleerde ook tijdens de bevalling veel gehad.

Liefs Marieke

Ik ben bij Jolanda terecht gekomen omdat ik op zoek was naar zwangerschapsyoga in Neede.
Ik heb deze lessen als zeer prettig ervaren. Jolanda laat je binnen je eigen grenzen kennis maken met yoga. Je krijgt meer dan genoeg tools om ontspannen de zwangerschap te beleven en zelfverzekerd de bevalling in te gaan o.a. door de superbelangrijke ademhalingsoefeningen die elke les behandeld worden.

Jolanda zelf heb ik ervaren als een hele fijne kalme vrouw die met beide voeten op de grond staat.

Een aanrader dus!

Stefanie

Ik kijk zeer positief terug op de zwangerschapsyoga. De ontspannen en prettige sfeer, de aandacht en het luisterende oor, de tips en adviezen van Jolanda. Haar rustige stem en de oefeningen zorgden ervoor dat ik me volledig kon ontspannen en me kon richten op mezelf en mijn kindje. Het was heerlijk om even tot mezelf te komen en dit te delen met andere zwangeren. Tijdens de bevalling heb ik vooral de ademhalingsoefeningen kunnen toepassen en heb ik gebruik gemaakt van de muziek die tijdens de ontspanningsoefeningen gebruikt werd. Bij een volgende zwangerschap zou ik opnieuw voor zwangerschapsyoga kiezen.

Lisanne

Het was fijn om wekelijks naar de zwangerschapsyoga te gaan. Kleine, persoonlijke, vriendelijke, rustige setting.  Eén met je baby in een prettige sfeer.

Debby